top of page

Comcon 3D

Zrychlení a zefektivnění projektování a výroby prototypů nových výrobků Comcon pomocí 3D tisku

Coming Plus se dlouhodobě zaměřuje na zlepšování svých procesů a produktů. V této souvislosti jsme se zaměřili na zrychlení a zefektivnění projektování a výroby prototypů nových výrobků Comcon.

Díky technologii 3D tisku jsme byli schopni výrazně zkrátit dobu potřebnou k výrobě zkušebních forem pro odlévání nových prvků z kompozitního materiálu Comcon. Dříve jsme na výrobu jedné formy potřebovali několik týdnů, nyní to zvládneme během několika dnů.

Toto zrychlení nám umožňuje rychleji testovat nové designy a sbírat zpětnou vazbu od zákazníků. Díky tomu můžeme zefektivnit naše výrobní procesy a vytvářet lepší produkty.


Přínosy 3D tisku pro projektování a výrobu prototypů:

  • Rychlost: 3D tisk umožňuje vytvářet formy mnohem rychleji než tradiční metody, jako je frézování nebo soustružení.

  • Flexibilita: 3D tisk umožňuje vytvářet složité tvary, které by nebyly možné vyrobit tradičními metodami.

  • Účinnost: 3D tisk eliminuje potřebu odpadu, což vede k úspoře nákladů.

V nedávném projektu jsme pomocí 3D tisku vyrobili formu pro odlévání nového prvku z kompozitního materiálu Comcon. Forma byla vyrobena během několika dnů a byla použita k výrobě prototypu pro testování. Testování bylo úspěšné a prototyp byl schválen zákazníkem.


Technologie 3D tisku má potenciál výrazně zrychlit a zefektivnit proces projektování a výroby prototypů nových výrobků. V Coming Plus jsme využili tento potenciál k tomu, abychom mohli rychleji přinášet nové produkty na trh.



29 views
bottom of page